Verilerini yedekle

Back_up_your_data_-_hero.png

BU MADDEDE

Verilerin Notion'da güvende. Her şey bulutta depolanır ve sayfa içeriğinin dakika başına yedeklerini sunucumuzda tutarız. Bununla birlikte, verilerin sana aittir, bu nedenle kendi yedeklerini oluşturmayı ve bilgilerini taşınabilir tutmayı kolaylaştırdık 💿

Çalışma alanını dışarı aktar

Notion verilerin her zaman bulutta yedeklenir, ancak saklama için yerel kopyalara ihtiyaç duyman durumunda hepsini bir kerede dışa aktarabilirsin. Dışa aktarma, tüm sayfalarını HTML, Markdown veya CSV (veritabanları için) ve yüklediğin tüm dosyaları/resimleri indirmene olanak tanır.

Kurumsal Plan kullanıyorsan, tüm çalışma alanını yasal ve uyumluluk yedeklemeleri için yardımcı olabilecek PDF'ye de aktarabilirsin.

  • Sol kenar çubuğunun üst kısmındaki Ayarlar & Üyeler'e git. Bu pencerenin kenar çubuğunda Ayarlar'ı seç.

  • Aşağı kaydır ve Tüm çalışma alanı içeriğini dışa aktar butonunu tıkla.

  • Notion'dan dosyanı/dosyalarını indirmen için bir bağlantı içeren bir e-posta alacaksın. Bağlantı 7 gün sonra sona erecek.

Export_entire_workspace.png
Ekran Resmi 2022-01-06 15.40.30.png

Not: Çalışma alanını mobil cihazlarda değil, yalnızca masaüstünde veya tarayıcıda dışa aktarabilirsin.

Çöp kutusundan geri yükle

Çöp kutun, sildiğin sayfaları kolayca kurtarabileceğin bir tür arşiv işlevi görür.

  • Sayfaları geri yüklemek için Çöp Kutusu'na git, aradığın sayfayı bul ve yanındaki kavisli ok simgesine tıkla. Sayfan, çalışma alanında en son olduğu yere dönecektir.

Sayfa geçmişinden geri yükle

Herhangi bir Notion sayfasının geçmiş sürümlerini 30 güne kadar görüntüleyebilir ve geri yükleyebilirsin (ücretli bir plandaysan). Burada sayfa geçmişi hakkında daha fazla bilgi edin →

  • Herhangi bir Notion sayfasının sağ üst köşesindeki ••• menüsünü tıkla. Sayfa geçmişi'ni seç.

  • Önceki bir sürümden yalnızca belirli içerik bloklarını kurtarmak için o sürüme tıkla, cmd/ctrl + c kullanarak istediğin içeriği kopyala ve mevcut sayfana yapıştır.

  • Ayrıca, mevcut sürümün olması için geçmiş bir sürümün tamamını geri yükleyebilirsin. Sürümü geri yükle yazan mavi butona tıkla.

Yanlışlıkla silme

Yanlışlıkla oldu! Bir sayfayı, çalışma alanını ve hatta hesabının tamamını yanlışlıkla silersen bile sana yardımcı olabiliriz. Veritabanımızın dakika başına yedeklerini tutuyoruz, bu da gerekirse son 30 gün içindeki herhangi bir sayfanın anlık görüntüsünü geri yüklememize olanak tanıyor.

  • Bize Notion'dan bir mesaj gönder ? masaüstünde sağ altta (veya mobilde kenar çubuğunda).

  • Veya team@makenotion.com adresinden bize e-posta gönder.

SSS
Tüm çalışma alanı içeriğini dışa aktar butonuna tıklamayı denedim ancak bir hata mesajı aldım.
Oof, bunun için çok üzgünüm 😓 Özellikle büyük çalışma alanları için, Tüm çalışma alanı içeriğini dışa aktar işlevi, dışa aktarma işlemini tamamlamada bazı sorunlar yaşayabilir. Bu sorunu araştırıyoruz ve yakında bir çözüm bulmayı umuyoruz.

Bu soruna geçici bir çözüm olarak daha küçük gruplar halinde dışa aktarabilirsin:

  1. Çalışma alanında üst düzey bir sayfaya git

  2. Sayfanın sağ üst köşesindeki ••• butonunu ve ardından Dışa Aktar'ı tıkla (çalışma alanında yönetici değilsen bu seçeneği göremeyebilirsin)

  3. Dışa aktarma biçimi olarak Markdown ve CSV veya HTML'yi seç ve Alt sayfaları dahil et butonunu aç

  4. Çalışma alanındaki yedeğini almak istediğin diğer önemli üst düzey sayfalar için tekrarla.

 

Sunucularımızda dakika başına yedeklemeler tuttuğumuzu ve herhangi bir zamanda team@makenotion.com adresinden veri kurtarma konusunda yardımcı olabileceğimizi lütfen unutma. Biz bu sorunu çözmeye çalışırken gösterdiğin sabır için teşekkür ederiz!

Otomatik yedeklemeleri planlamanın bir yolu var mı?
Şu anda değil, ancak gelecekte entegrasyonlar aracılığıyla otomatik yedeklemelerin etkinleştirilmesine yardımcı olabilecek API'mizi güncellemeye devam ediyoruz ⚙️


Tüm Notion içeriğimi farklı bir hesaba nasıl taşıyabilirim?

  1. Çalışma alanına sahip hesapta oturum aç.

  2. Tüm sayfalarını oradaki tek bir üst düzey sayfa altında birleştir.

  3. Bu sayfayı, hedef hesabın e-posta adresine tam erişimle paylaş.

  4. Hedef hesapta oturum aç ve çalışma alanı değiştiricisine git.

  5. Bu paylaşılan üst düzey sayfaya eriş.

  6. Tüm alt sayfaları seç, ⋮⋮ simgesine tıkla ve Taşı öğesini seç. (Not: Yalnızca alt sayfaları taşıyabilirsin, üst düzey sayfayı hareket ettiremezsin.)

  7. Hedef çalışma alanını seç.

  8. işte! İçeriğinin yeni bir yuvası var ✨

Çöpümü nasıl boşaltabilirim?
Çöpünü bir kerede boşaltmanın bir yolu yok. Silinen içeriğini bulabileceğin ve geri yükleyebileceğin bir arşiv gibi çalışır. Ve sayfaları tek tek kalıcı olarak silmek için her zaman çöp kutusuna gidebilirsin.

Security___privacy_-_hero.png

BİR SONRAKİ

Güvenlik & gizlilik

Bize değerli verileri emanet ettiğini biliyoruz ve güvenliğini çok ciddiye alıyoruz. Aşağıda güvenlik uygulamalarımıza, protokollerimize ve araçlarımıza derinlemesine bir bakış sağladık 🔒