Bir çalışma alanı içinde işbirliği yap

Collaborate_within_a_workspace_-_hero.png

BU MADDEDE

Aynı sayfayı veya veritabanını aynı anda görüntüleyebilecek ve düzenleyebilecek kişi sayısında bir sınırlama yoktur. Ekibin nerede olurlarsa olsunlar, saat kaç olursa olsun veya hangi cihazı kullanıyor olurlarsa olsunlar paylaşılan içerik üzerinde işbirliği yapabilirler 💼

Eş zamanlı işbirliği

Hangi takım arkadaşlarının ne üzerinde çalıştığını görebilirsin, çünkü onların avatarları/profil fotoğrafları, tıkladıkları veya düzenlemekte oldukları herhangi bir bloğun yanında görünecektir. İşte pratikte nasıl göründüğü:

  • Başkaları tarafından yapılan düzenlemeler ve yorumlar sana gerçek zamanlı olarak görünecektir.

  • Aynı bloğu başka biriyle aynı anda düzenleyebilirsin. Diğer belge yazılımlarından farklı olarak, başka biri değişiklik yapıyorsa içerik kilitlenmez. En son değişiklik sayfaya yansıtılacaktır.

Ekran Resmi 2022-01-07 11.58.56.png

İpucu: Diğer kişiler seninle aynı sayfayı görüntülerken, okudukları veya düzenlediği yere atlamak için üst kısımdaki avatarlarını tıkla.

Sayfaları ve veritabanlarını kitle

Aynı çalışma alanında çok sayıda kişi varsa, bir sayfada veya veritabanında yanlışlıkla yapılan düzenlemelerin ve değişikliklerin yapılması kolay olabilir. Çalışma alanının diğer üyelerinin düzenleme haklarını tamamen iptal etmeden bunu önlemek için Sayfa Kilidi'ni veya Veritabanı Kilidi'ni kullanabilirsin.

Sayfa Kilidi

Belgeler, notlar, wiki'ler vb. gibi veritabanı dışı içerik içeren sayfalar için içeriği kilitleyebilirsin, böylece sen de dahil olmak üzere kilidi açıkça kapatmadıkça hiç kimse değişiklik yap.
 

  • Sayfanın sağ üst köşesindeki ••• simgesini tıkla.

  • Görüntülenen menüde Sayfayı kilitle'yi tıkla,

  • Sayfan hemen herkes için salt okunur hale gelir.

Page_lock.png
  • Bir sayfanın kilitli olup olmadığını, üst içerik haritası menüsünde sayfanın adının yanında gri bir Kilitli göstergesi görüneceğinden anlayabilirsin.

Locked_page.png
Ekran Resmi 2022-01-06 15.40.30.png

Not: Sayfana tam erişim veya düzenleme erişimi olan herkes, aynı menüyü kullanarak sayfa kilidini kapatabilir. Tek bir ekstra koruma katmanı sağlamak üzere tasarlanmıştır, böylece insanlar yaptıkları değişiklikler konusunda bilinçli olmalıdır.

Veritabanı kilidi

Tam sayfa veritabanları için, çalışma alanının diğer üyelerinin gerçek verileri düzenlemeye devam etmesine izin verirken yapıyı kilitleyebilirsin.

Sayfanın sağ üst köşesindeki ••• simgesini tıkla.

Görüntülenen menüde Veritabanı Kilidi'nin yanındaki anahtarı aç.

Hemen, sayfadaki herkes (sen dahil) yalnızca veritabanının içerdiği verileri düzenleyebilir, ancak Görünümler, özellikler veya Seç ve Çoklu Seç özellikleri için değer seçimlerini düzenleyemez.

••• menüsündeki aynı anahtarı kullanarak Veritabanı Kilidi'ni kapat.

Bir veritabanı kilitlendiğinde, üst içerik haritası menüsünde başlığının yanında gri bir Kilitli göstergesi görünür.

Database_lock.png

SSS
Aynı sayfada çalışırken neden birinin @-bahsettiğine dair bir bildirim almadım?
Açık olan sayfada senden bahsedilirse herhangi bir bildirim almazsın.

Ya sadece bazı kişilerin bir sayfayı düzenleyebilmesini ve geri kalanının okumasını istiyorsam?
Farklı kişilere farklı erişim düzeyleri atayabilirsin. İzin düzeyleri ve kişilerin okuma, yorum yapma veya salt düzenleme erişimini değiştirme hakkında buradan daha fazla bilgi edinin.

Hala daha fazla sorun mu var? Bize mesaj gönder

Comments__mentions___reminders_-_hero.png

BİR SONRAKİ

Yorumlar, bahsetmeler ve hatırlatıcılar

Notion içinde ekip arkadaşlarınla canlı ve eşzamansız olarak iletişim kurmanın birkaç yolu vardır. İşbirliği araçlarımız, yüz yüze görüşmeleri azaltmana, uzaktaki ekip arkadaşlarını günün her saatinde bilgi ile donatmana ve son teslim tarihlerini karşılamana yardımcı olur. İşte genel bir bakış 💬